Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

Tuesday, June 30, 2009

..FutSaL Kita..




Salam.. Hye suma.. 1st thanxs kpd suma member2 kelasku yg telah merealisasikan impian kita sejak dahulu kala lg iaitu main futsal sama2..hehe. Walaupun pelbagai kekangan demi kekangan akhirnya kita dpt jg luangkan sedikit masa mlm kita 2 tuk main futsal kan.. yala, study ttp study kan.. tp, futsal pun ttp futsal jgk..haha.

Dream team terdiri drpd :
1. Apai
2. Kong
3. Tom
4. Udin
5. Kina
6. Bya
7. Teah

Legend team terdiri drpd :
1. Acai
2. Kiki
3. KJ
4. Bebet
5. Adrus
6. Ani
7. Ela


Keputusan???? Hahahaha.. Tgk team pun bole tau suda sepa mng kan..hehe.
Dream team tlh menang di hati PEMINAT2 setia mereka yg muntah2 di IPGMKTAR.. Bagi DREAM TEAM, kemenangan di dlm gelanggang sgtla tidak penting.. Tp, apa yg penting??? Kerjasama......hehe. Yg penting menang di hati peminat..kan. (menang 12-6 pun x guna kalo xda peminat)..hehehehehehe...
Oleh sebab yg demikianla Dream team telah dgn sngajanya melepaskan gol demi gol ke gawang yg di kawal oleh pnjaga gol yg sgt berpengalaman dan bijak dlm Physics iaitu Thomas Chiew Seng Kai..
Hehe.. pun bagaimana walau, apa2 pun kita main utk enjoy kan.. Menang kalah 2 x penting pun.. Yg penting adalah....?? Kerjasama...heee..

Thanxs kwn2..:)

p/s.. Dapat elaun nnt kita main lg k.. Janji???

By.. -Apai-

PELAN KELAS SMP SN1108



Inilah Pelan kelas kita...

Monday, June 29, 2009

PERHATIAN RAKYAT JELATA SEKALIAN!!

Bina Insan Guru Siri 4 untuk PISMP Semester 4/2009 akan ditangguhkan dari tarikh asalnya 6-8 Julai 2009 kepada 5-7 Oktober 2009..

Diharapkan warga sekalian maklum dengan perubahan yang diwar-warkan ini.

Sekian..

Friday, June 26, 2009

KUMPULAN PJM3110 SMPSN1108

KUMPULAN 1
Fadzillahshella Lajim
Mohd. Syafiee Zubaidi
Syalahuddin Ahmad

KUMPULAN 2
Kamalianih MOhd. Shah
Zairul Sabanah
Mohd. Noor Izuan Anuar

KUMPULAN 3
Naila Jassima Hanapi
Albert Jong Soon Wuan
Mohd. Sallehuddin Semain

KUMPULAN 4
Norazrinahwati Jamli
Thomas Chiew Seng kai
Ahmad Idrus

KUMPULAN 5
Nur Athirah Osman
Abdul Azif Madrukah
Taufick

KUMPULAN 6
Sabariah Tamring
Franky Welson
Lim Kok Ien


*pemilihan ahli kumpulan ini adalah berdasarkan undian*

posted By Reen

Thursday, June 25, 2009

..GABAN 1108..




..Gaban kembali!!!.. Setelah beberapa tahun menghilang, akhirnya GABAN kembali dengan wajah baru dan moto barunya yang diberi nama "GABAN 1108".. Kekembaliannya Gaban ini amatlah dinanti2kan peminat setianya.. Gaban 1108 ini telah direka khas oleh engineer2 muda yg berpengalaman dlm bidang pengubahsuaian iaitu Acai, Apai, Kong dan Gaban sendiri iaitu KJ atau nama yg lebih singkat, J.. GABAN 1108 ini dilengkapi dgn peluru berpandu depan dan belakang, laptop jenama kompek, NOS, dan jg ariel utk mengesan pemusnah alam sekitar. Ciri-ciri keselamatan yg ada pada GABAN 1108 ini membolehkan ia menjadi motor paling selamat dan berkuasa di planet ini di tambaha lagi dgn pemandunya yg sgt berkaliber. Penciptaan GABAN 1108 ini diinspirasikan sbgai sokongan terhadap pertandingan motor berhias anjuran Persatuan Alam Sekitar(PALS),IPGMKTAR. Dgn kekereatifan yg ada pada GABAN 1108, ia telah berjaya mendapat tempat ke2 di belakang Moto angsa ciptaan ahli2 kelas SMPMZ1108. Kejayaan ini merupakan 1 kebanggan kpd Gaban, the geng and kelas SMPSN1108..
TAHNIAH kpd semua yg terlibat secara langsung ataupun x langsung..
Thanxs and tahniah jg kpd PALS kerana berjaya menganjurkan aktiviti seumpama ini yg mmpu mnjana pemikiran yg kreatif dan impossible drpd guru2 pelatih..

CONGRATS 2 ALL!!!

By apai_07

Aktiviti bulanan Kelas untuk semester 4

salam perpaduan rakan sekelas semua..

spt sem lepas byk aktiviti yang kita sama2 rancangankan.
ad yg terlekasana dan ada juga yang tidak
maka dengan itu mandat diberikan kepada AJK aktiviti iaitu Te'ah dan Biah untuk memikirkan aktiviti2 yang boleh kelas jalankan untuk mengeratkan lagi ukhwah di antara kita =D.

seperti yang sedia maklum juga, kesibukan melanda kelas kita terutama mereka yang terlibat dalam teater/drama memandangkan institut kita menjadi tuan rumah kali ini.
wish u all the best 4 them who get involve and do the very best for our IPTAR. we do believe u all can do it. cayok2!!

posted by ReeN

JAWATANKUASA SMPSN1108 semester 4

TUTOR KUMPULAN
En. Balachandaran Annamalai

KETUA KUMPULAN
Mohd. Syafiee Zubaidi

PEN. KETUA KUMPULAN
Zairul Sabanah

SETIAUSAHA
Norazrinahwati Jamli

BENDAHARI
Mohd. Sallehuddin Semain

AJK FOTOSTAT
Franky Welson & Thomas Chiew

AJK KEBERSIHAN
Ahmad Idrus & Syalahuddin

AJK PERALATAN dan AKTIVITI
Nur Athirah Osman & Sabariah Tamring
* b'tanggungjawab merancang aktiviti bulanan kelas

AJK SUBJEK
SCE 3107 - Naila Jassima
SCE 3108 - Abdul Azif
EDU3105 - Fadzillahshella
WAJ3017 - Mohd. Noor Izuan
PJK3110 - Kamalianih Mohd. Shah
ELE3102 - Lim Kok Ien
ELS - Albert Jong Soon Wuan

* Selamat menjalankan tugas kepada semua*


posted by ReeN

Wednesday, June 24, 2009

Aneka Ragam 1

Assalamualaikum wbt dan selamat hari hari kepada semua pengunjung blog mek orang.. dis time kmk org mok neso beberapa aneka ragam masa g umah udin n kazen izuan raya thn lepas..hope this year we can manage go there again, (insyaALLAH)...





Ayu2 dan hensem2 nembiak kelas tok eh..!! :)




Senyuman keikhlasan terpancar dari lahiriah...

*setakat tok dolok perkongsian aneka ragam 1..pastok ada gik sambungan eh..buat tatapan rakan2 k..seruan PM kita

"SATU MALAYSIA"

posted by Ied

Tuesday, June 23, 2009

Permulaan Semester Baharu

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan selamat bertandang ke blog mek orang. Semester baharu iaitu Semester 4 baru sahaja 2 hari memulakan sesi dan besar harapan kami untuk memperbaiki segala apa sahaja kesilapan pada semester lepas (Sem 3) dan mempertingkatkan segala prestasi untuk lebih ke tahap yang terbaik. Pembukaan semester ini agak sibuk sedikit kerana kumpulan SN1108 dan juga MT1108 telah ditugaskan untuk membantu JPP bagi sesi pendaftaran KPLI baharu Ambilan Jun 2009. Walaupun pada asalnya segala perancangan ini agak 'last minute' tetapi setidak-tidaknya proses tersebut telah berjalan dengan lancar juga seperti yang telah direncangkan.
---
Pada jam 1140 tadi telah diadakan sesi taklimat untuk Bina Insan Guru 4 yang telah dijalankan di Dewan Asajaya. Bina Insan Guru 4 merupakan kesinambungan daripada BIG yang sebelum ini. BIG 4 ini lebih tertumpu kepada sesi perkhemahan dan juga Kembara Sosial iaitu berkhidmat untuk komuniti. Seperti yang telah diperkatakan oleh Encik John Brodi tadi, BIG 4 ini akan diadakan di Kem Alapong, Lundu dan sesi perkhemahan diadakan di situ juga. Manakala Kembara Sosial juga akan dilaksanakan di kawasan perkampungan berdekatan Kem Alapong. Kampung Bajo telah dicadangkan sebagai tempat untuk menjalankan aktiviti Khidmat Komuniti Kembara Sosial. Sungguh teruja rasanya kerana setiap kumpulan akan 'diberikan' sebuah keluarga angkat dan akan bersama-sama dengan mereka lebih kurang setengah hari bagi melaksanakan khidmat komuniti. Ini merupakan suatu benda baru yang boleh ditimba pengalamannya kelak.
---
Rentetan daripada perkara tersebut juga, sebulat suaranya PISMP Ambilan Januari 2008 memilih AJK tertinggi yang terdiri daripada;
PENGHULU - Mohd Salehuddin (SMPSN1108)
PENGHULUWATI - Dayang Aishah (SMPMT1108)
SETIAUSAHA - Naila Jassima (SMPSN1108)
BENDAHARI - Venessa Joseph (SMPMZ1108)
---
Mereka inilah yang akan menerajui serta mengepalai jawatankuasa pelakasana untuk BIG siri 4 ini kelak. Diharap rakan-rakan sekalian akan dapat memberikan kerjasama kepada mereka untuk memudahkan segala urusan pada masa yang singkat ini. Berhubung dengan tarikh BIG 4 ini, seperti yang dirancangkan HEP, tarikhnya adalah pada 6-8 Julai 2009. Pada pendapat mek orang, tarikh tersebut agak terlalu hampir dengan Pesta Drama Ketua Menteri. Hal ini kerana, kebanyakkan pelatih PISMP 1108 melibatkan diri dengan kumpulan teater/drama dan juga akan menimbulkan kecelaruan suatu masa kelak. Tarikh tersebut dirasakan kurang efektif dan jadual pada masa tersebut agak padat juga.
---
Ermm..sekian sahaja nukilan saya pada kali ini, Jika mempunyai sebarang permasalan. sila berhubung terus dengan HEP ataupu JPP.
---
sekian posted by Idrus

Monday, June 22, 2009

Thank You!!

Terima Kasih diucapkan kepada warga kelas yang sudi menghadirkan diri ke mesyuarat @ taklimat pada malam tadi. Semoga budi dan kerjasama pihak anda akan dibalas oleh Yang Esa.
Kitalah penggerak kepada pendaftaran KPLI siri baru nanti. Semoga berjalan lancar Aminn..
posted by Ied

Friday, June 19, 2009

MINGGU PENDAFTARAN

Perhatian...
MESYUARAT BERSAMA JPP UNTUK MINGGU PENGURUSAN PELAJAR BAHARU AMBILAN KHAS JUN 2009 (KPLI SR & KPLI jQAF)
TARIKH : 21 Jun 2009 (Ahad)
MASA : 8.45 Mlm
------------
Agenda : Taklimat berkenaan dengan pendaftaran Isnin 22 Jun 2009
Kehadiran : SMPSN1108 dan SMPMT1108
*segala maklumat terkini sila hubungi Idrus 0194697969

posted by IEd

Saturday, June 13, 2009

KURSUS SUBJEK SEMESTER 4

Assalamualaikum kepada semua pengunjung blog mek org. Kepada semua family SMPSN1108..inilah antara subjek yang akan dipelajari kita pada semester ini (sumber rujukan BUKU PISMP-BPG)


  1. SCE3107 Ecosystem & Biodiversity
  2. SCE3108 Planning for Teaching Primary Science
  3. EDU3105 Teknologi dalam Pengajaran & Pembelajaran
  4. WAJ3107 Seni dalam Pendidikan
  5. PJM3110 Kurikulum dan Pedagogi Pendidikan Jasmani
  6. ELE3102 Principles of English Language Teaching
  7. ELS 3103 English Language Enrichment II
  8. BIG FASA IV
  9. Unit Beruniform II
  10. Pengalaman Berasaskan Sekolah *Subjek Elektif II *English

SO, ayuhlah kita sama-sama kerahkan keringat untuk memantapkan lagi prestasi kita pada semester 4 ini.

posted by IED

Friday, June 12, 2009

Seloka Ria


Assalamualaikum wbt kepada semua pengunjung blog mek org. Erm..lama tak jumpa, these 2 3 days before got some problems dealed with the internet connection, arghh very slow but never mind, sekarang nie, nak kongsi bersama coret-coret kisah kami.
------------------------------
Assalamualaikum dan salam mesra
Tanda penyatu ikatan saudara
Tirai dibuka kenalan bersama
SMPSN1108 kongsi cerita
---
Semester 4 bermulanya sudah
Jalan berliku tiadanya gundah
Bukan gurauan hanya bermadah
Pahit dan manis tersebutnya kisah
---
Segak bergaya tutor tersayang
Penuh ceria insan penyayang
Beri panduan bukan kepalang
Encik Bala pensyarah gemilang
---
Bukan bakat sebarang bakat
Bakat tergilap memancarnya pekat
'Hensem' bergaya Syafiee yang hebat
Ketua Kumpulan pegang amanat
---
Kota Belud lahirnya diri
Gitar dipetik jari menari
Penolong yang mantap tugas diberi
Zairul Sabanah bawa transformasi
---
Mantan teraju semester tiga
Jejaka Labuan Izuan namanya
Ketawa yang riang itulah Rina
Penolong Izuan mantap gandingannya
---
Dari Tambirat asal lahirnya
Senyuman manis menambat jejaka
Hebat menyanyi juga belajarnya
Terus berjaya saudari Naila
---
Pakainya kemas petah tuturnya
Tetap bergaya walau apa sahaja
Empunya diri sudah berkereta
Dato's parlimen angannya
---
Limba sahabat dari Belaga
Tetapnya tabah tiada hiraunya
Arif dan bijak gaya sempoinya
Itulah Thomas 'slumber' orangnya
---
Gadis Ranau tetap menawan
Si Ela yang rajin mudahkan urusan
Athirah pula lainnya gerangan
Usaha yang gigih menyudah tugasan
---
VIVA hitam menarik hati
Udin yang ramah diri dipuji
Rakan sebelah tak kering gusi
Idrus yang riang tiada menyepi
---
Kontroversi mengalahkan artis
Tiap katanya penuhnya manis
Azif pangiran kumis yang nipis
Walau dugaan tetap ditepis
---
Penuh berbakat Franky menyanyi
Membaca novel hobi diisi
Albert pula lain disisi
Diam berbisa tiada terperi
---
Si cute Bya gerangan orangnya
Sungguh kreatif depan kamera
Anie pula tiada kiranya
Tiadanya jemu tetap membaca
---
Titiknya kisah kami disini
Cerita ditulis begitu begini
Andai tersentuh harap maafi
Sekadar hiburan kenangan bersemi
---
Tirai dilabuh bukannya tamat
Semoga semuanya sentiasa selamat
Pahit dan manis jadi azimat
Memori dicipta dihati tersemat.
---
Terima kasih.
-posted by Ied-


Sunday, June 7, 2009

Galeria Fotoria Serbaneka 2





Posing sakan nampak!! huhu...semuanya fotogenik emm..bagus! teruskan..
posted by Ied

Galeria Fotoria Serbaneka


Inilah muka-muka ketua dan penolong ketua kumpulan selama 3 semester PPISMP dan 4 semester SMP setakat ini. Sejarah kepimpinan berbeza mengikut penerajunya. Perubahan yang dibawa adalah satu Anjakan Paradigma bagi menggerakkan jentera kumpulan untuk memacu ke arah kejayaan.

PPISMP706SN SEMESTER 1/2006 (Ketua-Ahmad Idrus; Penolong-Naila Jassima)

PPISMP706SN SEMESTER 2/2007 (Ketua-Franky Welson; Penolong-Fadzillahshella Lajim)


PPISMP706SN SEMESTER 3/2007 (Ketua-Abdul Azif; Penolong-Kamalianih)
SMPSN1108 SEMESTER 1/2008 (Ketua-Lim Kok Ien; Penolong-Sabariah Tamring)


SMPSN1109 SEMESTER 2/2008 (Ketua-Syalahuddin Ahmad; Penolong-Nur Athirah Osman)



SMPSN1108 SEMESTER 3/2009 (Ketua-Mohd Noor Izuan; Penolong-Nurazrinahwati Jamli)


SMPSN1108 SEMESTER 4/2009 (Ketua-Mohamad Syafiee; Penolong-Zairul Sabanah)

*Inilah barisan ketua-ketua & penolong-penolong kumpulan ini.

Posted by Ied

KELAS KAMI

SMPSN 1108

Kumpulan SMP SN 1108 (Sarjan Muda Perguruan Perguruan Sains Sekolah Rendah Dengan Kepujian) Ambilan Januari 2008. Sebelum kami bergelar pelajar/pelatih 'Undergraduate' ini kami telah menghadapi pembelajaran peringkar PRA-PISMP selama 1 tahun setengah dengan panggilan kumpulan PraPISMP706SN.

Pelbagai pengalaman serta pembelajaran telah ditimba selama 3 tahun setengah kami di IPTAR ini. Tinggal hanya 2 tahun lagi untuk keluar sepenuhnya menjadi Guru. Kami amat berbangga dengan pencapaian kelas kami sendiri dengan melibatkan diri dengan pelbagai pertandingan yang diadakan dalam IPTAR ini.

Berikut adalah serba sedikit pencapaian SMPSN1108 dari PPISMP706SN lagi.

  1. Tempat ke-2 Lagu Puisi Wadah Bahasa 2007
  2. Tempat ke-2 Lagu Tradisional Wadah Bahasa 2007
  3. Tempat Pertama Puisi/Sajak Wadah Bahasa 2007
  4. Tempat ke-3 Futsal World Cup 2007
  5. Johan Futsal World Cup 2008
  6. Naib Johan IPTAR Idol ELAM 2008 (Mohd Salehuddin)
  7. Johan Lagu Puisi Wadah Bahasa 2008
  8. Naib Johan Story Telling ELAM 2009 (Ahmad Idrus)
  9. Tempat Ke-3 Newscasting ELAM 2009 (Naila Jassima)
  10. Tempat ke-3 Spelling Bee ELAM 2009 (Lim Kok Ien)
  11. Tempat ke-3 Word of Wisdom Class Display ELAM
  12. Consolation Prize Action Song ELAM 2009
  13. Naib Johan Futsal World Cup 2009
  14. Tempat ke-3 Sketsa Rakyat Wadah Bahasa 2009

Inilah serba sedikit pencapaian yang dapat disenaraikan. Terima kasih atas kerjasama semua pihak terlibat.

by ied

Pemerintahan Terkini Semester 4/2009 SMPSN1108

Selamat bersua kembali kepada semua pengunjung blog mek org tok. Ermm...dis time mok umumkanlah ketua ataupun peneraju utama kumpulan Sarjana Muda Perguruan Sains Sekolah Rendah (Kepujian) Ambilan Januari 2008. Sesi pemilihan tok telah dilaksanakan pada hujung semester yang lepas dan sebulat suaranya ketua telah pun dilantik. Diharapkan dengan perlantikan ini akan memberikan sejuta sinar pembaharuaan serta kemajuan kepada kumpulan ini. Kepada semua ahli diharapkan memberikan kerjasama kepada ketua baharu kita yang telah dilantik ini. Ermm...Chaiyok!!

Gandingan yang mantap; Ketua - Apai (Muhammad Syafiee Bin Zubaidi) &
Penolong Ketua -Achai (Zairul Bin Sabanah)

Dari kiri Syafiee dan Zairul

(Sedia berkhidmat... :> )

Syafiee

Seorang yang slumber dan mempunyai keterampilan yang ringkas tetapi tetap menawan. Beliau seorang yang baik dan sentiasa berusaha. Atlit muda IPTAR ini berasal dari Tuara, Sabah. Mempunyai kecerdikan yang tiada siapa dapat menyangkal, "Diam Ubi Berisi" kononya. Apai juga mempunyai potensi yang besar dalam arena sukan dan bakatnya terus terserlah dengan menyertai KAGUM kebangsaan setiap tahun. Setiap petang, beliau dan juga rakan-rakan lain akan memeriahkan gelanggang sepak takraw di asrama dan beliau juga mempunyai flying kick yang dasaat.....Bukan sahaja dalam dunia sukan, malah jejaka berkaca mata ini juga boleh beraksi di atas pentas sketsa. 'Ada bakat berlakon tuuu' Syafiee juga mempunyai aura yang tersendiri sehingga beliau dilantik sebagai Ketua Kumpulan untuk sesi Semester 4/2009.

TAHNIAH!!!

Zairul

Jejaka ini lebih senang dipanggil Achai. Achai seorang yang mempunyai perwatakan yang bersahaja dan mungkin juga seorang pelawak. ERMM.. Achai juga seorang yang 'versatile' dan boleh terima apa sahaja tugasan yang diberikan kepada beliau. Memang tidak salah lagi melantik beliau untuk memikul tugas sebagai Penolong Ketua. Jejaka dari Kota Belud, Sabah ini juga handal dalam sukan Bola Keranjang dan mungkin akan menyerlahkan bakatnya dalam sukan Tennis. Siapa tahu suatu hari nanti bakal sebaris dengan Rafael Nadal. Jejaka berkulit cerah ini mempunyai daya tarikan tersendiri.

Chaiyok!! Congrats...

posted by Ied

Saturday, June 6, 2009

Perhatian SMPSN1108

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera
Pehatian kepada warga SMPSN1108, bermulanya semester 4 nanti, kumpulan SMPSN1108 ditugaskan untuk mengendalikan sesi pendaftaran untuk kemasukan baru pelatih
KPLI dan j-QAF seperti berikut;
SESI PENDAFTARAN KPLI & j-QAF AMBILAN JULAI 2009
Tempat : Dewan Sri Samarahan
Tarikh : 22 Jun 2009
Masa : 8.00 pg
Kumpulan : SMP SN1108 bersama SMP MT 1108
* Segala butiran pembahagian tugasan AJK Pendaftaran akan dimaklumkan kemudian.
Terima Kasih - Wakil JPP
by: Ied

APA HAL TOK?

Selamat Sejahtera semua pengunjung blog mek orang. Boh ktk org eran nangga gambar debah tok, nang kmk org tok entah apa2 lah. hehe..Tok lah jersey kaler gadong mek orang. Erm pahit manis ada juak dirakamkan sejak bergelar undergraduates tok..hmm..serba sedikit dapat dikongsi bersama lah..
by: Ied

Friday, June 5, 2009

nguuuueeeeekk..Hari ni hr malang n menyedihkan buat diriku yg lmah ni..huhu. Hp N95 kesayanganku rosak..huhu. Screen scara tiba2 gelap gelita, segala keindahan dan keseronokan hp yg pnuh mkna ni hilang sekelip mata jak.. tpaksala kluarkan ongkos tuk repair.. kalo still dlm warranty xpala kan..
Tym2 pokai ni la jg wat hal..hoho. Pas 1tahun 2bulan ni la 1st tym hp ni wat hal.. tym still dlm warranty xmo wat hal pla..hoho. Maybe mmg kelemahan hp jenis slide yg mudah rosak screen.. Coz ni bukan 1st tym pngalaman mggunakan hp slide, dlok pakai hp slide jg.. p, x smpi stahun pun da hilang segala keindahan screennya.. nasib bek still dlm warranty..huhu. akhirnya wariskan kpd my sister..hehe. n muncullah N95 ni..
Mm.. Papun hope pas repair nnt xda gk rosak2.. Kalo rosak gk jwbnya tukar la..hahaha..
2 jak la mo di share hri ni..hehe. Tata..

..apai..

Wednesday, June 3, 2009

..BubukZz FC..

Once again BubukZz Futsal Club mencipta sejarah gemilang apabila berjaya melangkah ke final kejohanan futsal Warden's Cup buat kali ke2 berturut-turut.. Bubukzz FC tidak menaruh harapan tinggi dlm kejohanan tahun ini dengan kehadiran pesaing2 yg cukup mantap drpd pasukan KPLI pada tahun ini..
Tidak spt tahun sebelumnya, kami dpt melihat kekuatan luar biasa drpd pelatih KPLI pada tahun ini terutamanya drpd pasukan 6 inci 1/2.. Walaupun menghadapi saingan yg cukup sengit dlm peringkat kumpulan, kami tetap berjaya melangkah ke peringkat suku akhir seterusnya semi final..
pertemuan antara pasukan Bubukzz FC dan 6 inci 1/2 dlm semi final merupakan prlawanan yg amat di nanti2kan peminat futsal IPGMKTAR.. Kedua2 pasukan sama kuat dan mempunyai pemain yg berkualiti dan kelebihan masing2.. Seperti yg dijangka perlawanan tersebut sgt menarik dan rancak dgn kedua2 pasukan bbalas serangan.. Kami membuka jaringan hasil drpd gerakan menarik dan finishing yg tenang drpd pemain no.7 iaitu cpai(bukan nama sebenar)..hehehe.
Ketika perlawanan seakan2 memihak kepada Bubukzz dgn jaringan 1-0, tiba2 pasukan 6 inci 1/2 menyamakan kedudukan seminit sebelum wisel penamat melalui gol yg tidak sepatutnya berlaku..huhuhuhu.. Hard 2 say, easy to talk, think about it..hehehehe..
Aku terduduk kaku di atas jalan raya yg masih basah dek kerana hujan sebelum perlawanan tersebt.. tidak percaya gol yg sedemikian rupa..
punbagaimanawalau, dgn sisa2 semangat yg tinggal dan berbekalkan pengalaman juara tahun lepas..hehe..kami berjaya menyumbat gol ke 2 sejurus sebelum wisel penamat di tiup melalui 1 sepakan kaki kiri yg padu, melencong, dan mengelirukan dari garisan out kira2 20 ela drpd gawang gol sekali lagi oleh pemain no.7, cpai@apai@spy..hahahahaha... Perasaan yg sukar di ungkapkan dgn kata2 tym 2 po'..hehe..
Terkesima pemain2 6 inci 1/2 masa 2..huhu..
Akhirnya bubukzz menang dgn kiraan gol 2-1..

Final match adalah antara Bubukzz FC vs Gol & Gincu iaitu naib juara tahun lepas..hehe. Pendek kata last year Bubukzz juara dorg naib juara..hehehe. Final match dilangsungkan 5 minit slps perlawanan di antara Bubukzz & 6 inci 1/2 berakhir.. Penat lagi kami po'..huhuhu.
Berbekalkan simpanan tenaga dan glukosa yg ada dlm badan, kami menghadapi plwanan tsebut dgn penuh kesabaran dan ketenangan tetapi keletihan yg amat sgt.. Akhirnya Bubukzz FC tewas 4-0.. 1 keputusan yg amat mengecewakan dan sukar diterima..
Tapi, suport dr penyokong setia Bubukzz membuat kami ttp berbangga dgn pncapaian kami ke Final walaupun tidak berjaya mempertahankan kejuaraan..
its okay guys, next year kita ambi piala balik k..InsayaAllah. Aja2 fighting!!!...

HIDUP BUBUKZZ...

Thanxs kpd semua supporters yg tlh menaikkan smgt kami dan memberi sumbangan suara yg merdu di tepi court..hehehe...

Sekian..
By ..apai..:-)

Tuesday, June 2, 2009

...17 anggota SMPSN1108...



Terdiri drpd 11 orang lelaki yg kck2, ensem2, n tough2 & 6 orang pmpuan yg kiut2,manis2 n kck2..hahaha. plus minus sumanya ada 17 ikgu2 yg kck2..hee. actually dlok ada 19 org, p after foundation 17 gyk yg tggal..huhu.
Haaah... dlm byk2 gmbar 1 kelas, rasanya gmbar berbaju hijau highlighter tu la satu2nya gambar yg cukup ahlinya..haha. Slalunya bla bgmbar jak msti ada sorang yg xdtg, jadi tukang ambik gmbar la, tdur d bilik la, mls nak join la, mcm2 jak...huhu. oopss...yg di tengah jgn lupa..hehe.
Hye Miss Khaw..Hehe. KaMi rindu miss.:)

Gambar berbaju melayu yg kck2 ni gmbar tym raya 2008 di rumah unpredictable unstopable udin.. Sorang hilang dlm gmbar 2.. tekala sepa..haha.
suma pun muka ada byk senyum..hehe. Apa tidaknya perut full dipenuhi kek lapis n laksa..hehehe.
Tahun ni jemput2la kami dtg gyk k..haha.dgn makanan yg lbih nyaman dan byk memandangkan perniagaan tauke makin maju kan..hahahaha.


Monday, June 1, 2009

..Happy Holiday 2 oLL..




YEEEAAAH... cuti suda kita kan.. 3 mggu x jmpa kwn2, 3 mggu jg xdpt main takrw d hostel..huhu.. em, pejam celik pejam celik x sdar pun x lama gyk kta msuk sem4 da kan.. rasanya sem3 blalu sgt cpat, x sdar pun ms 2 blalu.. maybe bz sgt study fizik sampai x sdar ms blalu kan..kununla..hahahaha. bla imbas2 blik byk pahit manis, kejayaan n kegagalan yg kita lalui spjg sem3 ni kan..
Pmbuka sem3 di meriahkan dgn pelantikan KJ sebagai Ketua kelas dan Kina sbg penolong yg taat setia..hehe..
n yg terakhir pula adalah jamuan kelas yg ditaja khas oleh Miss Kamariah...hee. tym jamuan jg merupakan bday mantan ketua kelas yg jg sbg tauke laundry n top up iaitu unpredictable unstopable udin..hahahahahaha..
anyway, thanks again kpd miss kay n x lupa jg kpd Mr. Balachandran n suma lecturer d IPGMKTAR..



video

...as it happened...

...hmmm...akhirnya bermula jg blog utk kelas SMPSN1108 ni.. plan tuk wat blog ni da lama sbnrnya, tp xda starting...hehe. so, aku ambik kptsn tuk startkan blog tuk klas kita ni.. boring kan di rumah tym cuti xda wat pa, blogging jak la...hehe. sekurang2nya dlm blog ni bole jg imbas2 knngan dlok, post buletin2 hangat di kelas or hostel, brita latest, gosip2, spot soalan exam pun ble..haha. sepa2 yg tba2 rs boring or malas 2 rajin2kan la diri msuk blog ni n post la pa2 pun.. meriahkanlah blog kita k..hee.. kelak kmk bg ktk org pasword k...